Rejsedagbog, Hundeslæde og Russell gletcheren - RejseUniverset

Hundeslæde og Russell gletcheren

Denne rejsedagbog foregår i Grønland og er en del af rejsen 'Smuttur til Grønland'.

DagbogInfo

Visninger 2102 gange
Opdateret 2010-04-10 11:51:20
Dagbogsindlæg 3. ud af 4 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Smuttur til Grønland Tilføj kommentar
Næste dagbogsindlæg: 'Museum i Kangerlussuaq' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Indlandsis og nordlys Forrige
Grønland

RejseInfo

Afrejsedato 2010-03-16
Hjemkomstdato 2010-03-19
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Smuttur til Grønland' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Hundeslæde og Russell gletcheren

Vi stod op kl. 7.30 og spiste morgenmad. I dag skulle vi køre på hundeslæde, det første hold var allerede taget af sted. Kl. 10.15 blev vi hentet og kørt hen til et meget koldt hus, hvor vi skulle tage sæltøj uden på vores eget vintertøj. Vi fik sælbukser, sæljakke og sælhandsker samt store støvler - og så var vi klar!

Vi kørte ned til hundegården, hvor de andre kom tilbage fra deres tur. Vi skulle sidde to og to på slæden sammen med hundeføreren. Med 12 hunde spændt for, gik turen ud over fjorden.

Vi kørte 8 km ud, hvor vi holdt en pause. Hundene kunne slappe lidt af og vi fik varm saft. Hundene er utrolig søde og kælende, de lagde sig oven på ens fødder, bare får at blive kælet lidt for.

Der var en der lagde sig op på slæden og puttede sig mellem ryggen på slæden og vores kamerataske .

Nogle af hundene havde små rifter, det skyldes at der er flere hanhunde end hunhunde, så der kan nogle gange være lidt kamp om hunhundene. Men hundeførerne passede meget på hundene.

Da vi kom tilbage skulle vi skynde os at klæde os af tøjet og blev kørt tilbage til vandrehjemmet, her spiste vi en hurtig frokost og kort efter blev vi kørt ud til Russel Gletscheren, der lå ca. 45 min kørsel fra byen (ad samme vej som indlandsisen). Efter 15 min. opdagede vores chauffør at han havde glemt nogle (det var anden gang), så vi måtte tilbage og hente dem. Da vi endelig kom ud til gletcheren gik vi et stykke langs den, det var utrolig flot. Vi holdt en pause og fik varm kakao, inden vi gik tilbage. På tilbagevejen så vi nogle store stykker is falde af. Var man stille kunne man tydelig høre at isen gav sig. Gletcheren er 8-12 tusind år gammel.   

Da vi kom tilbage til vandrehjemmet, skiftede vi tøj og kørte til Roklubben, denne aften stod menuen på frikadeller af moskusokse med bacon og bløde løg.
Der var en del gæster i restauranten, så der kørte flere busser tilbage. Vi tog den første (desværre var nordlyset ikke så tydeligt denne aften), og da vi kom tilbage hyggede vi os med chokolade og varm kakao, mens vi skrev et par postkort. Vi gik en lille aftentur hen til postkassen inden vi sov kl. 22.00.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk