Rejsedagbog, Savannah og Charleston d. 20 – 24 marts 2008 (4) - RejseUniverset

Savannah og Charleston d. 20 – 24 marts 2008 (4)

Denne rejsedagbog foregår i Amerika og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i USA'.

DagbogInfo

Visninger 1847 gange
Opdateret 2008-05-22 19:51:44
Dagbogsindlæg 4. ud af 26 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i USA Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (20 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Forårsweekend d. 3-4. maj 2008 (5)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Skt. Patricks parade d 15. marts 2008 (3) Forrige
Amerika

RejseInfo

Afrejsedato 2008-02-01
Hjemkomstdato 2010-01-31
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i USA' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Savannah og Charleston d. 20 – 24 marts 2008 (4)
 

I forbindelsen med Påske tog vi en forlænget weekend til Savannah og Charleston. Her i USA har man kun fri 2. Påskedag, men Allan tog nogle ekstra fridage, så vi havde nogle 5 dages ferie.

 

Vi kørte torsdag eftermiddag d. 20. marts mod Savannah, der ligger i Georgia, og det betød en tur sydpå gennem North Carolina og South Carolina t Georgia. Turen tog 7-8 timer, men det er ikke så slemt, når man har en god bil og en god madpakke med hjemmefra. Madpakken er specielt vigtigt herover, da der kun kan købes fastfood og junkfood langs motorvejene. Det er utroligt svært at finde et ordentligt sundt måltid på disse restaurantkæder.

 

Vi havde booket et hotel midt i Savannahs gamle bydel, og hotellet lå perfekt i forhold til seværdigheder og restauranter. Vi kunne gå til alt det, vi ville se. Savannah er en by med masser af gamle flotte huse og flotte parker.

 

Fredag startede vi vores byrundtur med at gå ned til Savannah River og gå langs vandet. Her var meget hyggeligt og floden var meget bred. Der gik en kæmpe bro over floden til stranden ved Hilton Head, der er meget kendt på disse kanter.

 

Broen var flot, men det var omgivelserne i den retning nu ikke:

 

 

Der lå også nogle gamle skibe til kajs langs floden, som man kunne tage en tur med. Her ses et af skibene:

 

 

Langs floden står der en statue af en vinkende pige (The Waving Girl”). Den ærer kvinden Florance Margaret Martus. Hun var kendt i begyndelsen af 1900 tallet for at vinke til at sejlende trafik, der sejlede ind og ud af Savannah. Vinkende til skibstrafikken i næsten 40 år siger legenden, at hun prøvede på at lokalisere sit livs kærlighed – der var sejler:

 

 

I Savannah er der en lille eller større park på næsten hvert gadehjørne, og da rhodendendronerne lige var sprunget ud, var der utrolig flot.

 

Her er et billede af Allan og jeg foran en af rhondendron buskene. Hestevognen, der ses i baggrunden bragte turister rundt i byen, mens kusken fortalte historier osv. om byen:

 

 

Den største park i byen hed Forsyth Park og den var rigtig hyggelig og flot. Har nød mange deres madbragte madpakke og slappede af i solen.

 

Her ses en del Forsyth springvandet, der var rigtig flot:

 

 

På dette billede ses noget af parken med de flotte rhodendendron buske:

 

 

Her er kameraet kommet tæt på nogle af blomsterne:

 

 

Rundt i selve byen er der rigtig mange flotte gamle huse og gader, og man følte sig helt hensat til en anden tid:

 

 

På vores vej rundt i byen mødte vi dette egern. Her i USA er der mange egern, og de anses næsten som et skadedyr. Men dette egern var nu meget sødt (Og ”jo” billedet vender rigtigt):

 

 

Efter at have tilbragt et par dage i Savannah gik turen lørdag nordpå mod Charleston, der ligger i South Carolina ca. 2 times kørsel fra Savannah.

 

Vi holdte dog en pause undervejs på en lækker strand, hvor der allerede var folk ude og bade. Vi soppede dog kun, men vandet var ikke så koldt igen efter danske forhold.

 

Her ses Allan på stranden, der var meget bred og i baggrunden ses de mange feriehuse, der ligger langs vandet:

 

 

På stranden var der en meget lang badebro, hvor mange folk stod og fiskede fra:

 

 

Her er vi kommet under broen:

 

 

I Charleston boede vi også på et hotel tæt på centrum af byen, og meget tæt på byens bedste butiksgade. Så her kunne vi også gå rundt til alle seværdigheder og restauranter.

 

Her er vi kommet til toldhuset i Charleston, der er en meget flot bygning:

 

 

Ved floden Cooper River er parken Waterfront Park, hvor der sker en masse ting, og der var bl.a. dette springvand, hvor mange køler sig i, når det er varmt:

 

 

Her ses Allan foran ananas springvandet, der også er i parken:

 

 

Da vi stod og kiggede på skibstraffiken langs floden kom dette store cruisetogtskib forbi, den havde lige sejlet under broen i baggrunden:

 

Mens vi stod langs floden, kom der lige pludselig et par delfiner svømmende tæt på, og det lykkedes os at få taget et billede af en af delfinerne:

 

 

Charleston er også en meget hyggelig by, der har flere gamle huse end i Savannah. Charleston gamle bydel er også meget større end i Savannah.

 

Her ses nogle af de gamle huse:

 

 

 

 

 

Charleston har selvfølgelig også en masse statuer, der priser historiske amerikanske begivenheder, her sidder Allan ved en af dem:

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk