RejseUniverset

Nye kandidater til Team Easy On

Denne rejsedagbog foregår i Ecuador og er en del af rejsen 'Marianne & Axel på Verdensomrejse'.

DagbogInfo

Visninger 2049 gange
Opdateret 2006-01-12 00:57:51
Dagbogsindlæg 13. ud af 33 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Marianne & Axel på Verdensomrejse Tilføj kommentar
Næste dagbogsindlæg: 'Badebyen Baños i bjergene' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'I bus med tarmslyng og djaevlens naese Forrige
Ecuador

RejseInfo

Afrejsedato 2005-10-25
Hjemkomstdato 2006-05-31
Profil sulen
Læs rejsebeskrivelsen: 'Marianne & Axel på Verdensomrejse' Læs Rejsebeskrivelse

Rejsedagbog

Riobamba havde andet end togture at byde paa. Vi benyttede os af muligheden til at koere paa mountainbike ned af vulkanen Chimborazo. Vulkanen er med sine 6310m Ecuadors hoejeste punkt og den del af jordens overflade, der ligger laengst fra jordens centrum. Vores cykeltur begyndte dog kun fra 4800 m.o.h. og skulle slutte i 3000 m.o.h.

Det var en smuk og solrig dag. Fuglene kvidrede og kornet paa markerne svejede med bloede bevaegelser i den lune brise...bare ikke der hvor vi var. Der var det en moerk og stormfuld formiddag. Eller i hvert fald var det koldt og taaget. Men vi var ved godt mod, da vores foelgevogn satte os af i 4800 hoejde meter, ved den foerste basecamp paa Chimborazo. Som opvarmning og lidt team building, for det nyligt satte hold, traskede vi de sidste 200 m og lidt til, op til den anden basecamp i 5000 meters hoejde. Der laa snee. Saa nu har vi begge sat personlig hoejderekord for sneboldskamp og kun paa grund af Mariannes meget brune bedende hundeoejne, undgik Axel at saette personlig hoejderekord for snevasker. 

Axel med vinterens foerste snebold - Chimborazo 5000+ m.o.h.

... og der skulle selvfoelgelig ogsaa laves en SNEMAND!

Saa skulle nogle ecuiadorianere laere en god dansk tradition - at bygge en snemand :-)

 

Det nu sammentoemrede hold bestod af Axel (Dk) "Tyren fra Roedovre", ene han i flokken.

Marianne (Dk) bedst kendt som "lynet", tidligere kendt som " Den Pyntesyge", men nu kendt som "Negeren" paa grund af et spontan skift i hudfarve, fra hvid til sort.

Lurdes "Hunernokpaavej" (Ec.), kvinde fra Ecuardor, for hvem det maaske ville vaere en fordel at begynde at cykle med armene. Det kan kun gaa hurtigere. 

Og Danieva (Ec.), som trods navnet, ikke skal forveksles med en rusisk kuglestoeder(ske).

Vi var nu nede ved den foerste basecamp igen. Riggede os selv og cyklerne til. Gik med glimt i oejet og stoedte vores albuebeskyttere sammen, jo stemningen var hoej, selvom det haglede. Vi var klar og det var koldt og haglende og var meget, meget taaget. Vi satte afsted, klar til 7 km nedstigning i kuperet terraen med max 20 meters sigt. Det var koldt. Meget koldt. For koldt for "Negeren", der af vaegtmaessige aarsager, havde skiftet sine varme vandrestoevler ud med kanvassko. Rent taktisk set, var dette jo en lille genistreg, men ikke i dette vejr. "Negeren" var loebet lige ind i en cykelrytters vaerste fjende paa en nedstigning. UNDERAFKOELIG. Hun var tvunget til at staa af cyklen og saette sig ind i foelgevognen, groen af aergelse over at hun ikke havde puttet flere aviser ind paa maven. Groen af aergelse over at faa BAGHJUL.´Tyren fra Roedovre´ set indefra den dejlige, varme, toerre foelgebil.

Nedad og nedad gik det. Hagl blev til regn. Asfalt blev til grussti med glubske render og taagen blev liggende. "Tyren fra Roedovre" havde nu faaet et godt forspring til resten af feltet, skoent han maatte staa af cyklen flere gange, for at baere den over de dybe groefter og kloefter. Han var den foerste, der naaede ned til foelgevognen og 1 stykke kaerkommen chokolade, eller 5. Saa dukkede Danieva op. Og laenge, laenge efter anede vi alle et eller andet i det fjerne, vi taenkte "Hunernokpaavej". Men ved et naermere kig, saa vi at det bare var en llama.

 

Endelig dukkede rosinen i poelseenden op og feltet kunne fortsaette. "Negeren" sad over endnu engang, stadig med blaa laeber og rystende lemmer. Denne etape var dog kort og endelig efter en times tid med nedstigning, dukkede der en stigning op. "Negeren" kastede sig i sadlen igen, da lidt aerligt arbejde kunne hjaelpe paa varmen.

Ifoelge "Tyren fra Roedovre" var dette den teknisk mest kraevende del af ruten. Den stod da ogsaa paa undvigelse af bidske hunde, zig-zag mellem huller og vandloeb og slalom mellem heste, grise, koeer og faar.

Det hele foregik i fuld fart. Paanaer, da vi skulle vente paa "Hunernokpaavej" mellem den sidste nedstigning og maalstregen. Det mest irriterende ved ventetiden var at sulten kom snigende. Der er altsaa tale om en serioes sult naar en flok dyr, 3 koeer, et faar og en lama, forvandler sig til et fad med Chuleta Mixta, paa ben, for oejnene af en.

OLD: (Chuleta Mixta er en ret der indeholder laekkert koed fra forskellige dyr, og derfor ikke marsvin).

Endelig fik vi frit loeb og slutspurten forgik paa bred laekker landevej i fuld fart. "Negeren" og "Tyren fra Roedovre" koerte side om side over maalstregen. Et maalfoto vil ikke kunne afgoere, hvem af dem der kom foerst.

Det var en god cykeltur med udfordringer og forhindringer og masser af vand. Havde vi kunne se toppen af vulkanen, som vi koerte ned af, havde turen nok vaeret endnu bedre. Trods tykke lag af mudder fra top til taa, sult og kulde er vi godt tilfredse med turen.

( P.s. Vi udfordrer til hver en tid "Toeserne-let-paa-taa fra Spinninge ).