Rejsedagbog, 22. Juli Hearst Castle - RejseUniverset

22. Juli Hearst Castle

Denne rejsedagbog foregår i Amerika og er en del af rejsen 'Los Angeles'.

DagbogInfo

Visninger 1458 gange
Opdateret 2010-07-24 10:07:33
Dagbogsindlæg 12. ud af 15 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Los Angeles Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (13 stk)
Næste dagbogsindlæg: '23. Juli LA' Næste
Forrige dagbogsindlæg: '21. Juli San Diego Zoo Forrige
Amerika

RejseInfo

Afrejsedato 2010-07-12
Hjemkomstdato 2010-07-26
Profil tk
Læs rejsebeskrivelsen: 'Los Angeles' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: 22. Juli  Hearst Castle

22 Juli- torsdag

Vi havde aftalt med Fam Kirkeby at skulle mødes mellem San Francisco og LA ved Hearst Castle- derfor skulle vi rigtigt tidligt på,da det ville tage 5-6 timer ad kystvejen.

Albertes udslæt var fortsat slemt-men nej damen ville ikke have medicin.Hun kløede sig som havde hun lopper og lus på een gang-men stædigheden længe leve!! Vi så fortsat an...

På halvvejen gjorde vi holdt i Solvang- også kaldet danskernes hovedstad i USA.Det er en lille,hyggelig by grundlagt af danskere tilbage i starten af 1900 tallet men først med vækst fra ca 1950.Det er små hyggelige huse,bagere med rigtigt wienerbrød,pandekagehuse,skulptur af den lile havfrue og HCAndersen osv osv-lidt nostalgi.

Kl 13.30 nåede vi Hearst Castle og vi havde booket billetter til rundtur på eventyrslottet kl 14 til alle 8.

Slottet blev opført i 1920 af William Hearst,som havde arvet en kæmpe grund af faderen,der bl.a var kendt for at have fundet sølv i jagten på guld.William Hearst blev trykker og aviskonge og tjente adskillige millioner til opførsel af dette slot.Slottet var et virkeligt eventyrslot,som tronede sig op i bjergene med udsigt over Stillehavet og de mest fantastiske bygninger,monumenter og tilførte skatte og rigdomme bl.a også fra Europa.Der var rundtur i bygningerne og det var imponerende, at der i 1920 var indlagt vand og el i dette slot- der var kæmpe indendørs og udendørs pool-fuldstændigt velbevaret og vedligeholdt.Haverne og udenomsarealerne var med den mest fantastiske duft af alverdens sjældne blomster og planter.Vi var alle HELT duperede.

Tænk at een mand kunne bygge for 10 mio. dollars i 1920-kort efter 1 verdenskrig,hvor mange folk sultede og var fattige.Tænk at han brugte  1mio dollars pr år i 50 år på slottet til vedligehold og udsmykning!

Fyldt med fantastiske billeder på nethinden af dette vidunder til bolig drog vi videre sydpå.

Vi tog til Pismo Beach,hvor Jeeps,biler og drengerøve blærede sig på stranden i motorkøretøjer.Det var koldt og vi fandt hurtigt et spisested,inden vi tog tll motel 6 for at overnatte.

 

 

 

 

 

 

 

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk