Rejsedagbog, Wellington - de sidste dage på Nordøen - RejseUniverset

Wellington - de sidste dage på Nordøen

Denne rejsedagbog foregår i New Zealand og er en del af rejsen 'Den store rejse'.

DagbogInfo

Visninger 2034 gange
Opdateret 2009-02-05 10:39:55
Dagbogsindlæg 17. ud af 37 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Den store rejse Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (10 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'De første dage på Sydøen - Picton' Næste
Forrige dagbogsindlæg: 'Waitomo Caves Forrige
New Zealand

RejseInfo

Afrejsedato 2008-12-02
Hjemkomstdato 2009-03-27
Profil Den store rejse
Læs rejsebeskrivelsen: 'Den store rejse' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Wellington - de sidste dage på Nordøen

29                  Vi tager bussen til byen. Det er overskyet og blæsende. Vi shopper lidt, men det lykkes ikke rigtig at finde de ting vi søger. Efter en dag i byen tager vi retur. Monica har skypeaftale med Lene fra arbejdet. Merle får lov at se film – Flyvende Farmor.

30                  Vi tager igen til byen. Denne dag er reserveret til Te Papa, som er nationalmuseet. Det er super moderne og meget børnevenligt. Det er en virkelig stor oplevelse for os alle.

 

Der er mange interaktive udstillinger. Vi ser en 4½ meter lang kæmpe-blæksprutte, som blev fanget ved et tilfælde. Merle lavede herefter sin egen blæksprutte på computeren, og vi så en 3D-film om, hvordan den blev fanget. Meget spændende.

 

Der var også et område, der viste og beskrev vulkanudbrud og jordskælv. Vi opdagede, at der har været 4 jordskælv på NZ imens vi har været her. Heldigvis ikke hvor vi har været og uden alvorlige konsekvenser. Der var et hus, man kunne gå ind i. Her oplevede vi jordskælv. Det var ret voldsomt og lidt uhyggeligt. Der var også et gulv med NZ set oppefra. Det gav os lejlighed til at kigge på vores rute på Nordøen, og til at studere sydøen lidt mere. Bl.a. kunne vi se, at vi ca. har kørt 21 firkanter (i gulvet) på Nordøen, og at vi skal køre ca. 28 på Sydøen. Så vi får travlt med at transportere os. Vi synes allerede, at vi har kørt meget!

 

Bagefter gik vi en tur langs havnen. Udsigten var smuk.

 

 

Desværre var der kun barer på havnen, samt en enkelt dyr restaurant. Vi tager derfor turen op gennem byen, men må gå langt for at finde en restaurant. Det er ikke det, der satses på i Wellington. Vi finder endelig en, og hygger os her denne sidste aften på Nordøen. Der er en time mellem busserne fra kl. 21, så vi skal fange den kl. 21. Vi får spist desserten lidt hurtigt, men vi når da bussen. Det bliver lidt vemodigt at forlade Nordøen, er vi alle enige om, for vi har virkelig nydt det, og vi har haft mange gode oplevelser på denne ø. Vi er kommet til at kende den godt, og samtidig har vi kun set en brøkdel af den. Nå, men vi er enige om, at det bestemt vil være et gensyn værdigt. Samtidig er vi også meget spændt på alt det, vi skal opleve på Sydøen, som alle taler så varmt om.


31                                   I dag får Merle skypet med Sally. Det er en stor succes, og gør Merle glad. Hun savner Sally og de andre kammerater derhjemme. Hvis de bare kunne være her et par dage i ny og næ, så vil det være en perfekt tur for Merle også! Vi sejler med Interislander fra Wellington til Picton på Sydøen. Det er en smuk tur ud fra Wellington, og endnu mere smukt da vi sejler gennem fjorden ind mod Picton.

 

Vejret er heldigvis også rigtig godt her. Faktisk er her meget varmt.

 

Vi får handlet ind og tjekket ind på Top 10’en i byen, for her er en swimmingpool. Merle hopper i med det samme, og Monica følger snart efter. Merle er blevet en rigtig delfin og svømmer både over og under vandet. Som noget nyt tager hun et flot hovedspring fra kanten. Hun kan slå 4 kolbøtter i træk, og har også lært at slå de baglæns kolbøtter. Og så kan hun stå på hænder i vandet. Det hele bliver øvet igen og igen. Da Monica kommer i gælder det om at svømme gennem benene samt at drille, så hun kan blive fanget og smidt rundt i bassinet.

 

 

Midt i det hele kommer en dansk familie i poolen med 2 børn på 5, Oscar, og 10 år, Anton. Monica tager straks kontakt og får talt med børn og voksne. Vi får et par fif om sydøen. Merle og Oscar begynder at lege. Alle falder så godt i hak, at vi spiser sammen om aftenen. Vi laver hver vores mad, men flytter campingbordene sammen og får en rigtig hyggelig aften sammen. Børnene leger på legepladsen, og der kommer en ekstra dansk pige med. Det bliver sent inden vi falder til ro, og så er de klædt på til nordøen, og vi har fået flere fif om sydøen. Theo kan nu drikke vand af et glas, og det lykkedes ham at slippe sutten, så den bliver i munden! Det er første gang! Og så er han glad for Mickey!

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk