Rejsedagbog, 29. juli 2006 – Afrejse & Grindelwald (med billeder!) - RejseUniverset

29. juli 2006 – Afrejse & Grindelwald (med billeder!)

Denne rejsedagbog foregår i Schweiz og er en del af rejsen 'Mönch (bjergbestigning)'.

DagbogInfo

Visninger 2077 gange
Opdateret 2006-11-12 14:03:58
Dagbogsindlæg 7. ud af 13 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Mönch (bjergbestigning) Tilføj kommentar
Næste dagbogsindlæg: '30. juli 2006 – Sommer & Vinter samme dag (med billeder!)' Næste
Forrige dagbogsindlæg: '[fra turen!] Eggishorn & hjemtur Forrige
Schweiz

RejseInfo

Afrejsedato 2006-07-28
Hjemkomstdato 2006-08-07
Profil Henning
Læs rejsebeskrivelsen: 'Mönch (bjergbestigning)' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: 29. juli 2006 – Afrejse & Grindelwald (med billeder!)

Kl 5.30 ringede uret, og så var startskudet gået til vores første bjergbestigning på egen hånd. Mette og jeg kørte hjemme fra kl 6.00 og hentede Marcus da kl var ca. 6.30.

Efter et par minutter var Marcus klar fuld af forventning men med et temmelig STORT behov for søvn! Vi var nødsaget til at rykke tidligt, fordi vi havde hørt at sikkerhedstjekket kunne tage ekstra lang tid i lufthavnen. I lufthavnen sagde vi farvel til Mette, og gik til tjek-ind. Det gik fint - så vi havde lidt ventetid i afgangshallen. Den brugte vi på at få lidt morgenmad og blive enige om hvor udgangspunktet for turen skulle være.

Vi blev enige om, at det burde kunne lade sig gøre fra Grindelwald-siden.

Flyet lettede 9:40 og vi landede i Zürich omkring kl 11.30. Her gik det hurtigt med at få vores rygsække, og lufthavnen er bygget oven på en stor togstation, så det gik snildt med at komme videre mod Grindelwald. Efter to skift og ca. 3 timer ankom vi. Første mål var at skaffe detaljeret kort og brændstof til vores primus.

Da de to ting var fikset, handlede vi lidt kiks, chokoladebarer og mini-bananer - og så var det ellers bare op i bjergene!

Første mål var et sted der hedder Bäregg, og på vejen der op havde vi fint vejr - og udsigt til bjerget Ostegg (som ligger foreneden af den bjergkam hvor Eiger ligger på). Mellem os og bjerget var der ikke andet en smal og MEGET dyb kløft. På den anden side af kløften kunne man se hvordan gletscheren gennem tiderne har arbejdet mod klippen, og trukket fine linier. På Efter en times vandring spiste vi vores skrøblige baby-bananer og fortsatte videre. Efter yderligere et par timers vandring, fandt vi et perfekt sted - hvor der tidligere havde stået en hytte, og her var fladt så vi kunne sætte vores telt ordentligt op. Stedet lå kort før Båregg-hytten, og med udsigt til Fieschergletscheren i den ene retning - og med udsigt til hele den smukke Grindelwald dal i den anden retning.

Efter vi havde lavet lejren, spiste vi aftensmad og nød aftenssolen.

Efter aftensmaden gik vi op til hytten ved Bäregg, hvor vi kunne hente vand. Her fra var der en smuk solnedgang, som alle ved hytten sad og beundrede. Da solen var gået ned bag bjergene, gik vi retur  - og selv om der kun var ca. 10 min. gang der ned, blev det næsten helt mørkt inden vi nåede lejren.

Ved lejren foreslog Marcus at vi skulle have en kop kaffe - og det lød hyggeligt, så det gjorde vi mens vi kiggede ned på Grindewald i "aftenklæder". Nu var det blevet helt mørkt, og nu kunne vi høre nogle stemmer. Det undrede vi os lidt over, på dette tidspunkt. Det var to gutter fra Basel, som var taget på en lille weekend-udflugt i alperne. De spurgte om de måtte slå deres telt op ved siden af vores, og det måtte de selvfølgelig gerne. Vi spurgte om de ville have en kop kaffe, men det havde de ikke løst til. I stedet tilbød de os øl, som de havde slæbt med på deres tur. Så dem delte vi imens vi talte om de stenskred der var umiddelbart på den anden side af kløften (De kom med ca. 10 min. mellemrum). Vi talte også om priser på biler, skatteprocenter og meget mere. Efter 1½ times snak blev enige om at vi hellere måtte gå til køjs i teltet... men kort efter kunne vi høre en lyd der lød som en ulv... meget mærkeligt... dog blev lyden fulgt op af at en af Basel-gutterne stemme der forklarede at det var hans videokamera der kunne sige sådan! Hmm... men så godnat da.

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk