Rejsedagbog, Paris byernes by - RejseUniverset

Paris byernes by

Denne rejsedagbog foregår i Frankrig og er en del af rejsen 'Allan og Sanne i Paris uge 21 2006'.

DagbogInfo

Visninger 2081 gange
Opdateret 2006-06-12 13:01:05
Dagbogsindlæg 1. ud af 2 indlæg
Tilføj kommentar til rejsen: Allan og Sanne i Paris uge 21 2006 Tilføj kommentar
Vis kommentarer' Vis kommentarer (15 stk)
Næste dagbogsindlæg: 'Allan og jeg udforsker Paris' Næste
Frankrig

RejseInfo

Afrejsedato 2006-05-22
Hjemkomstdato 2006-05-28
Profil slaursen76
Læs rejsebeskrivelsen: 'Allan og Sanne i Paris uge 21 2006' Læs Rejsebeskrivelse

Del med andre

Rejsedagbog

Print Print Rejsedagbogen: Paris byernes by

Allan og jeg ankom til Paris søndag aften d. 21 maj. Vi to Metroen fra lufthavnen ind til Paris, det var dejligt nemt! Det første der mødte os, da vi kom op fra Metroen var en kæmpe regnbyge. Så vi skyndte os hen til hotellet med vores kufferter på slæb. De 4 første dage boede vi på et hotel nær den gamle opera, der ses her:

Opera Garnier

Operaen er utrolig flot, og det var et fedt område vi boede i. Der var masser af hyggelige caféer, restauranter, kæmpe shopping centre og masser af dyre butikker.

Vi besøgte gl.a. et  meget stor shoppingcenter, der hedder "Galeries Lafayette", der selv kan gøre shopper'en Allan godt træt. Shoppingcenteret ses her:

Shopping mekkaet: Gallries Lafayette

Den første dag fik jeg slidt skosålerne tynde ved bla.a at se Palais Royal, pladsen ved Louvre og Institut De France, der alle er et utrolig flot syn. På Ile de la Cité så jeg den smukke kirke Saint Chapelle, der betegnes som en af Paris' flotteste kirker. Kirken indeholder et nedre kapel og et øvre kapel (Kongekapellet). Det øverste kapel indeholder bl.a. glasmalerier, der er mere end 15 m høje. Disse malerier ses i siderne på dette billede:

Saint Chapelle

Ved besøg i denne kirke skulle man igennem et omfattende sikkerhedscheck, da der ved siden af denne kirke ligger Palais de Justice (Justitspalæet), hvor jeg også var et smut forbi. Her er der bla. retsale og juridiske kontorer.

Jeg var også en tur i haven Jardin Du Luxenbourg, der betegnes som en af Paris mest romantiske haver. Har holder pariserne også selv til. Jeg fik spist min medbragte madpakke på en af havens mange stole. Her ses en lille del af haven:

Jardin Du Luxenbourg

 

2. dagen var jeg bl.a. i Madeleine kirken, der også er flot. Jeg var forbi Forum des Innocents, der er en plads m. en fontæne, der støder op til Forum Des Halles. Jeg var en tur nede i Forum Des Halles, der er Paris´ travelste Metrostation, men her er også adskillige butikker. Jeg var inde og se Bourse du Commerce, der er den gamel varebørs. Bygningen er rund og meget flot indeni:

Bourse du Commerce

 

3. dagen var jeg et besøg på kirkegården Pere-Lachaise, der er Paris største kirkegrd og her ligger mange kendte mennesker begravet. Jeg har en far, der godt kan lide Jim Morrisons musik, og Jim Morrison ligger netop begravet her. Så inspiret af ham, måtte jeg jo lige en smut forbi. Graven var også velbesøgt. Kirkegården er katolsk og gravene er meget monumentale.

Jeg var på en rundtur på Manufacture Des Gobelins - Gobelinfabrikken. Fabrikken har bl.a. lavet Dronningens Gobeliner, hun fik til sin 50 års fødelsdag. Det tog næsten 10 år at lave disse Gobeliner. Vi kom forbi arbejdende værksteder, hvor vi kunne se medarbejderne lave Gobeliner, vægtæpper og stolebetræk. Det var utrolig spændende at se Gobeliner blive lavet på vævene:

På dette billede kan man se hvordan mønstret tegnes på vævens snore:

 Fabrikken har en anden del, der laver vægtæpper og de så sådan ud:

Mere følger....

Verdens lande

Vælg land:

RejseUniverset

Trænger du til at rejse og opleve noget nyt, så find inspiration og praktiske oplysninger her!

Se eksempler på rejsedagbøger

Partnersites

Copyright RejseUniverset.dk | Kontakt RejseUniverset.dk